Načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Bojana Kurešević, učestvovala je na Konferenciji “ Povoljno poslovno okruženje i povećanje investicija“ koju je Privredna komora Republike Srpske organizovala u okviru regionalnog programa sertifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem „BFCSEE“.

Konferenciji su  prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, ministri i predstavnici Vlade Srpske, gradonačelnici, načelnici, predstavnici Privredne komore, međunarodnih organizacija, privrednici.

Program sertifikacije poslovnog privrednog okruženja u Jugoistočnoj Evropi je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava.

S obzirom da opština Modriča ima odgovarajuće kapacitete i da je strateški opredijeljenja da unaprijedi privredni ambijent, podstakne razvoj lokalne ekonomije i privuče investicije, ušla je u proces „BFCSEE“ sertifikacije koji bi trebao biti realizovan do kraja godine.

Cilj nam je da kroz provođenje programa „BFCSEE“ sertifikacije podržimo aktivno učešće privrede u radu lokalne uprave, definišemo strateške ciljeve lokalnog ekonomskog razvoja i zajedničkog rada na njihovom ostvarenju.