U organizaciji Opštinske uprave Modriča i Razvojne agencije opštine Modriča, 25.februara 2022. godine u održana je konferencija „Privreda u fokusu“, u hotelu „Monogram“ u Skugriću.

U radu konferecije učestvovali su pomoćnik ministra za mala i srednja preduzeća u Ministrastvu privrede i preduzetništva Republike Srpske Rajko Lajić, načelnik opštine Jovica Radulović sa saradnicima, predstavnici: Razvojne agencije Republike Srpske, Privredne komore Republike Srpske, Predstavništva Republike Srpske u Austriji, Razvojne agencije opštine Modriča,te privrednici koji djeluju na području opštine Modriča.

Obrađene su sljedeće teme:
– Predstavljanje načina i metoda ostvarivanja poslovne  saradnje sa privrednim subjektima u Republici Austriji,
-Evropska mreža preduzetništva,
-Digitalna transformacija preduzeća u cilju povećanja konkurentnosti i podrška centra za digitalnu transformaciju PKRS.

„Sve navedene aktivnosti, koje su i prezentovane na današnjoj konferenciji su izazvale veliko interesovanje naših privrednih subjekata. Vlada Republike Srpske će  u 2022. godini izdvojiti  15 miliona KM, za podršku malim i srednjim preduzećima, a posebno za ona koja su izvozno orjentisana“, istakao je pomoćnik ministra Rajko Lajić.

„Razvojna agencija opštine Modriča će biti na usluzi svim domaćim privrednim subjektima koji će napraviti svoj portfolijo, odnosno svoju predstavku u digitalnoj formi za digitalni imenik namijenjen svim privrednim subjektima sa područja Austrije. Imenik će omogućiti da se svi zainteresovani subjekti iz Austrije mogu uvezati sa našim firmama, te na jednostavan način uspostaviti poslovnu saradnju. Cilj Opštinske uprave je da bude servis našim firmama“, rekao je načelnik Radulović.