Dana 05.06.2023. godine je u kabinetu Bojane Kurešević, načelnice Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti održan radni sastanak u okviru realizacije projekta „Dijaspora Invest“ koji Opština Modriča implementira uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj  (USAID).

Sastanku su prisustvovali načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Bojana Kurešević, šefica Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, Ivana Mijanić, predstavnica USAID-a Merima Avdagić i predsjednik organizacije „Naša perspektiva“ iz Sarajeva, Armin Alijagić.

Na prvom sastanku su precizirani uslovi javnog poziva i prezentovane sve mogućnosti i beneficije koje će biti na raspolaganju potencijalnim investitorima u toku implementacije projekta. Kroz projekat će se animirati privrednici iz dijaspore i podržati domaći i strani investitori.  Prednost prilikom apliciranja i odobravanja sredstava će imati mladi i žene.

„Dijaspora Invest“ je petogodišnji projekat čiji je cilj pružiti pomoć u mobilizaciji investicijskog kapitala dijaspote i ohrabriti ulaganje u lokalnu zajednicu. Kroz projekat će biti formiran  Fond za dodjelu bespovratnih sredstava USAID projekta „Diaspora Invest“ u iznosu od 140.000 KM iz kojeg će se investitorima dodjeljivati bespovratna sredstva.

Posljednje

Poziv investitorima za ulaganje
Poziv investitorima za ulaganje
Održana šesta sjednica Privrednog savjeta
Održana šesta sjednica Privrednog savjeta
Zajedno do posla
Zajedno do posla